torsdag 14. januar 2010

Habari yako?

Denne uken har vi begynt i praksis. Marie og Kristine har praksis på Mkombozi som ligger like ved der vi bor. Mkombozi er et barnehjem for gatebarn, mest gutter i alderen 8-20 år. På vår første dag fikk vi omvisning, og fikk hilse på de ansatte og mange av guttene. Vi ble litt overrasket da vi fant ut at flesteparten av guttene var nærmere vår alder! Men guttene var veldig hyggelige og pratet i vei. De hadde også lært seg noen norske ord av tidligere studenter og vi fikk mange ”hvordan går det” spørsmål. I dag har vi vaert i Arusha (nobobyen, ca 1,5 t unna) og faatt innsikt i hvordan de jobber med gatebarna. Veldig spennende, men ogsaa toft aa se saa mange triste skjebner.
Arbeidsdagen på Mkombozi varer fra 8-17. Noe som er lenger enn det vi er vant med. Til gjengjeld får vi en times lunsjpause midt på dagen. I dag stod ugali (smakløs maispudding) og spinat på menyen.
Om trisdagen var det helligdag i Tanzania, så da har vi fri fra praksis. Kristine dro Marie og Guro med seg ut på joggetur tidlig på morgen. Fikk noe rare blikk fra befolkningen, det er sikkert ikke hver dag de ser tre kritthvite jenter løpe rundt som tullinger. Joggeturen ble avsluttet med at Kristine kjøpte seg en gren med 30 grønne bananer, fordi hun synes dama som solgte dem var så søt. Så til lordagen kommer sonnen til vaskedamen vaar for aa laere oss aa lage bananstappe. Mmmm…
Kwaheri fra Marie og Kristine (som gradvis begynner å venne seg til huset, Marie presterte til og med å si til Kristine at hun var så glad for at vi har så god standard på dusj og toalett her i huset…..)

1 kommentar:

  1. åj, det høres spennende ut!Snakker de bra engelsk der? Hjemme er det fortsatt veldig kaldt.
    hilsen Marthe

    SvarSlett