tirsdag 12. januar 2010

Guro og Stine i praksis

Hei!

Vi har kommet oss gjennom første dag i praksis. Det første som møtte oss (Stine og Guro) var allsang, tekstlesing fra Bibelen, Fader vår og bønn. Vi ble hilst velkommen med en sang, mens vi måtte svinge oss i midten av ringen.

Deretter fikk vi omvisning på de ulike avdelingene. De skilte mellom VCT (frivillig testing og rådgivning), informasjon og undervisning i lokalsamfunnet, life and living, arbeid med foreldreløse barn, home based care og forskning. På Kiwakkuki er alle kontorene og lokalet der folk kan komme og teste seg. De ulike avdelingene reiser også mye rundt i lokalsamfunnet og hjelper mennesker som har det vanskelig pga HIV/AIDS. vi møtte en dame som er på Kiwakkuki ganske ofte og setter pris på stedet. Hun er HIV positiv, og lever av å selge hjemmelagde armbånd. Vi kjøpte fire stykker, og håper vi føler oss like kule med dem når vi kommer til Norge!

Vi ble plassert i informasjonssenteret første dagen. Her kommer det mennesker inn som ønsker å bli testet for HIV eller for å få informasjon. Her viser de film, og en frivillig prater om HIV/AIDS. Deretter var det teabreak. Vi fikk servert sambosa (Stines nye favoritt), chapati og egg i tillegg til te med melk i (uheldig for Guro)….
Niesen til sjefen viste oss byen, hvor supermarkedene og busstoppet lå. Greit å få litt oversikten. På søndag fant vi ikke veien hjem når vi var på loketur i byen, så vi måtte ringe vår gode venn taxisjåfør Robert.

I dag er det helligdag i Tanzania, pga Zanzibars frigjøring. Så vi skal ikke tilbake i praksis før i morgen. Vi er spente på hvordan praksisen kommer til å bli, og håper vi får litt mer oversikt over hva vi kan bidra med etter hvert.

Hele gjengen dusjet forresten i regnet på søndag. Det var sikkert litt uvant for naboene, men en fin måte å spare på Moshi sine allerede begrensede vannlagre.

Dere får kose dere i kulden. Det er litt kaldt her i dag. Overskyet og sikkert bare 25 grader!

Hej då!

4 kommentarer:

 1. Å, kos dere masse Stine!
  Klem, Hanna

  SvarSlett
 2. Hei på dere. Veldig kjekt å følge med bloggen deres. Fornuftig å dusje i regnet. Høres ut som alt er topp. Miss you. Mamma i Fyllingsdalen.

  SvarSlett
 3. Ååh, heldige jenter! Håper du koser deg i praksis Guro. Vi savner deg her hjemme! :)

  SvarSlett
 4. Forsøk å oppføre deg sånn noenlunde der nede i Afrika, Stine! Hugs from Uncle V

  SvarSlett