tirsdag 19. januar 2010

Femte dag på KIWAKKUKI!

Hei alle sammen!

Nå har Stine og jeg hatt fem dager i praksis på KIWAKKUKI. Er ikke så fryktelig mye som skjer egentlig, men når det er noe som skjer, er det som oftest veldig kjekt og interessant. Fredagen er ingenting å fortelle om. Venting er stikkordet. Men i går, mandag, var det veldig kjekt. KIWAKKUKI ble invadert av 18 amerikanske studenter, og to av dem ble sendt til HBC (Home Based Care) hvor vi er denne uken. Etter å ha blitt briefet litt om hva de tenkte om dagen, ble vi sendt inn på apoteket. Der slo vi oss sammen med to amerikanere til, og vi gikk gjennom alle medisinen, lagd et register over dem (navn, antall og expiry date), og lagde fine stabler. Koste oss masse på det lille rommet, og fikk nesten overtalt to av dem til å flytte til Norge. De var helt overrasket over alt vi har i Norge, og hvor bra vi egentlig har det. De lurte på alt fra a til å, og vi svarte så godt vi kunne.

Da vi hadde fikset mesteparten av medisinene, ble vi tatt med i en buss, og dro på home visit. Det var veldig kjekt! Dro til en familie som var påvirket av HIV. Det var en guttt der som hadde CP,og tilbrakte mesteparten av dagen i sengen, så bestemoren ville veldig gjerne skaffe en rullestol til han slik at hun kunne ta han med ut. Men det er ikke så lett å få tak i her. Kan ikke bare ringe hjelpemiddelsentralen... Tanten til gutten hadde HIV, og hadde en enormt nydelig baby på to måneder. Barna likte godt å bli tatt bilder av, så kameraene lå ikke i ro.

Da vi var ferdige der ble vi tatt med til et sted hvor vi ikke forsto hva vi skulle. Det viste seg at det var der amerikanerne skulle spise lunsj, og vi slengte oss på. Gratis lunsj er ikke å forakte!

I dag var det ikke så mye som skjedde... Bare noen studenter fra Oslo som stakk innom.

Håper alt er bra i Norge, og at dere ikke har det FOR kaldt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar