fredag 5. mars 2010

Safari nzuri!

Hei alle sammen.

Beklager for lite oppdatering siste tiden.
Astrid kom til Moshi 19. mars. Det var superkjekt å få besøk hjemmefra og litt input fra Norge. Astrid koste seg gløgg i hjel og tilpasset seg raskt den afrikanske kulturen med dalla-turer og afrikansk mat. Vi var på flere institusjonsbesøk og Astrid fikk masse inspirasjon til reportasjen hun skal skrive om oss i Studvest (studentavisen hun jobber i).

Det ble mye restaurantbesøk, kos og moro. Guro og Stine følte plutselig at de var på ferie, så når moroa var over hadde vi tonnevis med skolearbeid å ta igjen. På fredag den 26. mars kom kjæresten til Astrid, Kristoffer, ned og vi ga ham en rask introduksjon av Moshi. Han fikk nesten heteslag av varmen og kultursjokk. På lørdagen dro vi hele gjengen pluss Truls på tre dagers safari. Vi besøkte tre nasjonalparker. Tarengeri, Ngorongoro og Lake Manyara. Naturen var helt fantastisk, og veldig forskjellig på alle stedene.

I den første parken var det ganske tørt, men store trær. I den andre parken kjørte vi ned i et stort krater. Det var en gammel vulkan som hadde kollapset. Naturen var helt fantastisk med en stor savanne der dyrene tuslet rundt. I den siste nasjonalparken var det mye regnskog og en innsjø hvor det var masse flamingoer. Vi så kjempemange dyr på safarien. Et godt utvalg er aper, flodhest, løve, elefant, sjiraff, neshorn, impala, hyene, villsvin, bøffel, gnu, masse fugler, flamingo, struts, ørn, zebra, kirks dik dik, antilope og mye mer. Vi så altså fire av ”The big five” og er veldig fornøyd med det. Det eneste dyret vi mangler er leopard.
Det var to skikkelige høydepunkt på turen. Det første var da vi nesten var ferdig med første dagen i Tarengeri. Sjåføren vår fikk et tips, og da vi nærmet oss luktet det død og fordervelse. Det var en løvinne som hadde drept en sjiraff. Hun stod og rev ut kjøtt fra buken hans. Det er visstnok veldig sjeldent at løver tar sjiraffer som bytte, men sjiraffen hadde visst vært veldig syk. Det var en annen løvinne som holdt vakt ved skyggen av et tre. Plutselig så vi hodene på fire løveunger i gresset som hoppet rundt å lekte. En helt fantastisk opplevelse. Veldig skummelt å se løver på så nært hold. De var bare 5 meter fra oss, så det dunket virkelig hardt i brystet.

Det andre høydepunktet var i Ngorongoro-krateret. Vi så en løve i veikanten og så på henne lenge og tok bilder. Plutselig fikk hun øye på noe. Da var det en liten gnu som var kommet vekk fra flokken sin og stod alene på savannen ca 200 meter fra oss. Det var tydelig at den lille gnuen skulle bli middag. Løvinnen listet seg frem til byttet. Hun brukte lang tid på å ake seg frem i gresset. Gnuen ante at løven kom, og begynte å løpe. Løvinnen løp etter, og det var en sinnssyk jakt på noen hundre meter. Løven var like bak da en voksen gnu kom til unnsetning og reddet den lille. Det var utrolig spennende å se en jakt i naturen i deres element.
På tirsdag var det tilbake til hverdagen.

Neste uke skal det komme en dame fra Norge og holde en fire dager lang workshop med KIWAKKUKI. Det skal handle om barns utvikling og psykososiale behov. Det gleder vi oss til. I helgen skal vi bare slappe av i Moshi.

Håper alt er bra med alle der hjemme. Have fun.

Klem fra Guro og Stine

3 kommentarer:

 1. Kjempekjekt å lese bloggen deres, jenter! Action-safari dere fikk! Vi har laget snømann i dag og vasser i en halv meter snø i hagen... Kos dere :) Anne M/mamma

  SvarSlett
 2. Ingrid her :D fy søren så mye gøyt dere skal oppleve da :D skulle ønske jeg kunne dratt på samme turen og fått oppleve de samme tingene :D er møkka lei av kulden her hjemme, vil ha sol og varme :( jaja, nå begynner nå snøen å renge vekk, så nå kan endelig våren komme til Bergen :D stor klem fra lil siss Ingrid :D <3

  SvarSlett
 3. Takk for meg, jeg koste meg som sagt gløgg ihjel!
  Jeg skriver reportasje nå, for studvest, avisen jeg jobber i. haha
  Masse kjærleik fra Astrid

  SvarSlett