torsdag 11. mars 2010

Jambo!!

Litt Marie og Kristine news!

Tiden i Moshi går fort så vi prøver å gjøre mest mulig før vi reiser til Zanzibar for en liten easter holiday. I helgen var vi på en fotballturnering, seven soccer, sammen med guttene fra Mkombozi. Den ble arrangert av den internasjonale skolen i Moshi. Det var både jente og guttelag med flere nasjonaliteter. Mkomboziguttene stilte med to lag og norske drakter, men det hjalp ikke så mye på lykken. Det var likevel veldig kjekt å være der og se og heie – akkurat som på en norsk fotballkamp i nærmiljøet.

Søndag lagde vi kjøttkaker med tanzanianske råvarer for vaskedama, sønnen og niesa. Det var ikke som norske kjøttkaker, men gjestene sa de likte det godt. Norsk sjokolade serverte vi også, men det var vel helst vi som gomlet i oss den. På kvelden tok vi en lang taxitur til en kinesisk restaurant, siden vi likevel hadde spist så lite den dagen.

Denne uken har vi vært på noen institusjonsbesøk. Vi har vært og besøkt Kiwakkuki for å se hva Stine og Guro bedriver dagene sine med. En annen dag var planen å besøke psykiatrisk avdeling på sykehuset i byen. Det ble ikke helt som vi hadde tenkt da vi måtte sitte i tre timer å vente på godkjenning for å komme inn, før de til slutt fant ut at legen var for opptatt til å ta i mot oss. Welcome to Africa.
Ellers er alt fint! Vi har en gammel nabodame som vil selge oss bananer hver eneste dag uansett hvor pent vi svarer hapana asante (nei takk). Denne daglige hendelsen gjør godt på humøret vårt. I helgen blir det Kindorokotur og kanskje en tur til favorittbyen Arusha. Sisi tunapenda Arusha. Hurra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar