fredag 19. februar 2010

Pangani

Hei alle sammen!

Oppdatering fra helgen til Stine og Guro!

Vi har nytt late dager i Pangani (en liten by på kysten, ca 8 timer fra Moshi). Men hva gjør man ikke for strand og sol på kroppen? Vi bodde i telt (med dobbeltseng!) på Beach Crab Resort. Billig og helt topp. Stranden lå ca 50 meter fra teltet! Det var nesten ingen turister der, bare noen røde tyskere. Følte vi var i paradis. Vi fikk servert tre retters middag hver dag, og koste oss gløgg med kald Tanzaniansk øl. Resorten var plassert langt ute i bushen, så det var lite å finne på. Det var bare å dra frem boken og ipoden og nyte livet på stranden, i en sofa eller oppe i tårnet med utsikt over havet. På lørdag var vi ute og dykket. En helt fantastisk opplevelse! Vi tok båt ut til Maziwe Island med de røde tyskerne. På veien ble vi instruert i basic dykkekunnskaper, og hvordan vi skulle kommunisere under vann. Deretter praktiserte vi noen øvelser under vann. Blant annet hvordan man skulle tømme masken for vann og hva du skulle gjøre om du er tom for luft. Dette var ganske utfordrende da det blåste sykt mye og det var umulig å være i ro på bunnen. Deretter bar det ned på havets dyp. Vi var nede på 9.1 meter, og var under vann og dykket i nøyaktig 36 minutter! Det var vanskelig å fryse, siden vannet her er 28 grader!!! Vi så masse korallrev og mange ulike fisker i alle farger. Vi fant også Nemo der nede, og det så ut som han koste seg! Vi ble til og med brune denne helgen etter mye arbeid!
Nå skal vi tilbake i praksis etter fem dagers ferie. Det var deilig å komme ”hjem” igjen! Rart med det, med Moshi føles litt som hjemme nå. De neste to ukene skal vi besøke ulike institusjoner i Moshi -området. Vi skal blant annet besøke et ungdomsfengsel, to sykehus og en institusjon for ryggmargsskadde.

På fredag får vi besøk av fantastiske Astrid (venninne av Stine) som skal være i Moshi i en uke. Det gleder vi oss masse til.

Håper alt står bra til der hjemme!

Vi snakkes snart igjen.

(sen posting av innlegg!)

1 kommentar:

  1. Hei, Ingrid her :D
    Lucky pigs :( må kose dere masse :D
    Snakkes no :D

    SvarSlett