mandag 1. februar 2010

Guro og Stine sin uke

Hei på dere

Tenkte å skrive en liten oppdatering fra Guro og Stine sin uke og helg.

Vi har opplevd mye i praksisen på KIWAKKKUKI denne uken. På mandag var vi på KIWAKKUKI sitt månedlige møte for alle ansatte og medlemmer. På tirsdag fikk vi være med på en work-shop for bestemødre som har omsorg for barnebarna som var foreldreløse. Der pratet vi om deres utfordringer, og hvordan de kunne løse disse. Onsdag var den beste dagen i praksis så langt. Vi gjorde field work i Mamba, en landsby ca en og en halv time utenfor Moshi. Her besøkte vi en kvinnegruppe som hadde fått et lån fra KIWAKKUKI for å starte en bedrift. De drev en maisfarm sammen for å få bedre inntekt. KIWAKKUKI ga råd og veiledning, og de fikk dele sine erfaringer og fremdrift. Deretter dro vi enda lenger inn i bushen til en liten landsbygd. Der fikk vi observere et landsbyråd. KIWAKKUKI fulgte opp fire søsken som ikke hadde foreldre. Hele landsbygden var til stede for å diskutere hvordan de kunne støtte barna sammen slik at de kan få en tryggest mulig oppvekst. Det var en veldig følelsesmessig opplevelse, og det er utrolig å se hvordan de hjelper hverandre her nede, og felleskapsfølelsen de har.

Helgen har bestått av deilige måltider på vår yndlingsrestaurant Indoitaliano sammen med Truls og Henrik (to fysioterapistudenter), bading og soling og tur på en afrikansk club med fine rytmer og afrikansk øl. På søndag dro vi på en kaffetur ca en time fra der vi bor. Der koste vi oss gløgg i hjel. Vi fikk mye kunnskap om chagga people (en folkegruppe) og fikk lære mye om hvordan de dyrker, lager og selger kaffe. Høydepunktet var da vi fikk lage vår egen kopp kaffe. Vi tok av skallet på bønnene og kvernet kaffen selv, før vi silte den. Skikkelig sterk og god!
Nå ser vi frem til en uke på OVC (orphans and vulnerable children)- avdelingen.

Takk og farvel!

4 kommentarer:

 1. Sååå kult å lage sin egen kaffe, og helt fra bunnen av! :D Fikk dere ta med kaffepulver hjem og eller? :)

  SvarSlett
 2. Blei kaffien go? Får bejynna å importera ferske bønnår når dokke komme him:)

  SvarSlett
 3. Vi fikk det Iselin, men vi maatte kjoepe. Og posene var ikke saa fine som andre jeg har sett, saa jeg dreit i det. Kaffien var dritgod!

  SvarSlett
 4. Åååh, tenk å laga sin egen kaffi fra skrætsj! Det vil eg og. Fine bilder dåkke har lagt ut, spesielt av deg, Guro. ;)

  SvarSlett